Jubilarissen 2021

Jubilarissen Harmonie Kunst Door Oefening

 

Harmonie Kunst Door Oefening (KDO) uit Maastricht, opgericht in 1901, kon haar jubilarissen dit jaar weer als vanouds huldigen! In 2021 heeft KDO zes jubilarissen, variërend van leden die 25 tot jaar 40 lid zijn.

Marco Hitz (40 jaar lid) begon op 8-jarige leeftijd op kleine trom bij de drumband. In 2002 stopte hij bij KDO, om na het reünieconcert in 2011 terug te keren als slagwerker bij het harmonieorkest. Ook 40 jaar lid is Jan-Willem Bertens, de voormalige Europarlementariër: hij is voorzitter van het erebestuur van KDO. Daarnaast vieren vier muzikanten hun 25-jarig jubileum: John Beckers is bassist en is na even weg geweest te zijn in 2016 teruggekeerd bij KDO. Jacqueline Nouse kwam met haar buurman mee naar KDO en speelt klarinet. Frans Maessen, geen onbekende in het Maastrichtse verenigingsleven, speelt trompet. Tot slot Jan Bartelet: al 25 jaar de trotse vaandeldrager bij KDO! Alle jubilarissen zijn inmiddels gehuldigd met een insigne en oorkonde. We feliciteren hen allen van harte met hun jubileum!

Tijdens de besloten jubilarissenhuldiging van 16 oktober werden ook de jubilarissen uit 2020 nog gedecoreerd, omdat hun huldiging vanwege de COVID-19 pandemie vorig jaar niet mogelijk was.

Tevens viert de harmonie zelf ook een feestje: immers Harmonie Kunst Door Oefening bestaat dit jaar 120 jaar! Harmonie Kunst Door Oefening is van oorsprong een echte Maastrichtse binnenstadsharmonie die werd opgericht op 15 maart 1901 als ontspanningsvereniging voor medewerkers van de voormalige Sphinxfabriek in de binnenstad van Maastricht. Tegenwoordig is KDO een vereniging met ongeveer 80 leden tussen de 8 en 80 jaar. De vereniging bestaat uit een harmonieorkest, drumband, bestuur en erebestuur. Sinds juni 2021 is de vereniging gehuisvest in Daalhof.