Nieuwbouw KDO

Harmonie Kunst Door Oefening (KDO) is opgericht in 1901. KDO bestaat uit een drumband en harmonie-orkest en telt 70 muzikanten. KDO laat op verschillende manieren haar gezicht zien in Maastricht: concerten in de stad, optochten, serenades, maar ook bij serieuzere aangelegenheden zoals processies en heilige missen. Daarnaast vindt KDO het leuk en uitdagend om met andere verenigingen (bv. muziekkorpsen of koren) op projectbasis samen te werken om tot een gezamenlijk optreden te komen.

In het verleden was KDO nauw verbonden aan de voormalige Sphinx fabriek. Veel muzikanten waren werkzaam bij de Sphinx en KDO is ongeveer 100 jaar gehuisvest geweest in de gebouwen van de Sphinx. In 2008 kwam daar een einde aan. KDO moest de voormalige Timmerfabriek van de Sphinx verlaten en op zoek naar een nieuwe locatie. Na een aantal omzwervingen heeft KDO in 2018 de gymzaal van de voormalige Fons Olterdissen basisschool gekocht. Voor veel KDO-ers geen onbekende locatie, immers de helft van de leden woont in Daalhof, Belfort of de Hazendans!

2019 en 2020 hebben in het teken gestaan van ontwerpen en het verkrijgen van de nodige vergunningen om de gymzaal om te bouwen tot een ‘thuishonk’ voor KDO. De gymzaal zal verbouwd worden tot een locatie waar KDO en de verenigingen die nu al gelieerd zijn aan KDO, kunnen gaan repeteren en concerten kunnen verzorgen.

We nodigen u als inwoner van de wijk graag uit om kennis te maken met KDO en haar nieuwe onderkomen. Zodra de omstandigheden het toelaten, organiseren wij een ‘open middag’ waar u van harte voor wordt uitgenodigd.

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met François Pletsers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard zijn wij ook altijd op zoek naar nieuwe leden: heeft u in het verleden een instrument gespeeld of wilt u of uw kind een instrument leren spelen, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We bekijken samen de mogelijkheden!

Muzikale groet,
François Pletsers
Voorzitter harmonie Kunst Door Oefening, Maastricht