KDO

leerlingen kdoHarmonie KDO is sinds 2002 zeer actief bezig met leerlingenwerving om haar toekomst veilig te stellen. Er zijn contacten met de Aloysiusschool (centrum), OBS Het Palet, BS Markus en de J.F.Kennedy-school(Belfort). Op deze scholen verzorgt KDO speciale muzieklessen voor de groep 5, waarover de kinderen zeer enthousiast zijn.

Op dit moment heeft KDO 10 leerlingen. Lang niet slecht, maar uiteraard is er altijd behoefte aan meer leerlingen dus hier zal de komende tijd nog veel energie in gestoken worden.
KDO streeft ernaar om leerlingen al in een zeer vroeg stadium samen muziek te laten maken, wat zowel de muzikaliteit als de gezelligheid ten goede komt. Daarnaast wordt getracht om de leerlingen binnen een termijn van ca. 2 jaar zover te krijgen dat ze al mee kunnen doen bij de harmonie.
Ook het sociale aspect staat bij de jeugd van KDO hoog in het vaandel. Zo worden er een paar keer per jaar speciale activiteiten voor de jeugd georganiseerd, zoals bijv. een uitstapje naar Bokrijk of een voorspeelmiddag.

Laatste nieuws

dinsdag 01 June 2021

Onze jaarlijkse Anjer actie is weer van start gegaan. Draag je harmonie Kunst Door Oefening een warm hart toe en wil je ons financieel ondersteunen, doneer dan via deze link. Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!(klik op de afbeelding om te kunnen doneren)

woensdag 16 December 2020

Harmonie Kunst door Oefening, oftewel KDO, bestaat in 2021 120 jaar. Het muziekgezelschap viert dat jubileum op een nieuwe locatie. Al twee jaar heeft KDO de oude gymzaal van de Fons Olterdissenschool aan de Aureliushof op Daalhof in bezit en daar werkt men met man en macht om er een echte...

zaterdag 14 November 2020

Door de huidige COVID-19 pandemie zijn vele harmonieën, fanfares en andere culturele (amateur)gezelschappen genoodzaakt hun activiteiten op een lager pitje te zetten. Harmonie Kunst Door Oefening (KDO) wil echter traditiegetrouw haar jubilarissen huldigen in de St. Cecilia maand november. Dat...

zondag 06 September 2020

UPDATE: Inmiddels zijn wij in gesprek met diverse kandidaten. Harmonie Kunst Door Oefening Maastricht (KDO) zoekt per 1 februari 2021 een Dirigent(e) voor het harmonieorkest (m/v) Harmonie Kunst Door Oefening is een Maastrichtse muziekvereniging, opgericht in 1901 als een...

Bohemian Rhapsody (2011)

Stadsprocessie (2019)

Parcours (2018)