KDO

Welkom op de website van harmonie Kunst Door Oefening

Haw pin! Harmonie Kunst Door Oefening (KDO) uit Maastricht werd opgericht op 15 maart 1901 en viert in 2021 haar 120-jarig jubileum.

Harmonie Kunst Door Oefening is van oorsprong een echte Maastrichtse binnenstadsharmonie die werd opgericht als ontspanningsvereniging voor medewerkers van de voormalige Sphinx fabriek in de binnenstad van Maastricht. Tegenwoordig is harmonie Kunst Door Oefening een zelfstandige vereniging met circa 85 leden tussen de 8 en 80 jaar. De vereniging bestaat uit een harmonieorkest, een drumband, een bestuur en een erebestuur. Sinds juni 2021 is de vereniging gevestigd in Daalhof.


Kunst door oefening drumbandinstructeur fredFred Hitz is geen onbekende voor KDO. Als zoon van de oude tambour-maître Frans Hitz kwam hij al op jonge leeftijd bij de drumband van KDO, waar hij vervolgens meer dan 25 jaar lid bleef als tamboer. Zijn diploma voor instructeur slagwerk gehaalde hij na 11 jaar studie aan de muziekschool te Maastricht.

Als instructeur heeft Fred bij diverse drumbands ervaring opgedaan. Hij begon op zijn 16 e als instructeur van Klaroen en Tamboerkorps St. Jan uit Heer, waar hij ruim 5 jaar instructeur geweest is.
Verder is hij instructeur geweest van de Drumband van De Heeg (nu Eurodrumband) en voor korte tijd ook bij KDO, na het overlijden van Jo Stijns. Vanaf 2004 is Fred instructeur bij de Jeugddrumband WVV 28.
Sinds augustus 2012 is Fred Hitz instructeur van de drumband van KDO.

Laatste nieuws

donderdag, 23 September 2021 18:20

Ter afsluiting van Burendag op zaterdag 25 september brengt Harmonie Kunst Door Oefening om 16.15 uur een serenade bij de Huiskamer van Daalhof(aureliushof 160). Aansluitend volgt een muzikale rondgang door Daalhof-Noord. Wilt u deze sympathieke Harmonie steunen? Dat kan eenvoudig door de...

donderdag, 09 September 2021 17:43

Vanaf zondag 5 september t/m zaterdag 13 november kun je door het doen van boodschappen bij een willekeurige PLUS Supermarkt sparen voor Harmonie Kunst Door Oefening. Bij elke 10 euro aan boodschappen en bij geselecteerde actieproducten ontvang je een sponsorpunt in de vorm van een voucher met...

zaterdag, 24 July 2021 16:54

  Afgelopen donderdag 22 juli werd de nieuwe dirigent van harmonie Kunst Door Oefening gepresenteerd aan haar leden. Wij heten Bas Clabbers van harte welkom in ons midden en we verheugen ons op een mooie en lange samenwerking.Lees meer onder informatie > dirigent

dinsdag, 01 June 2021 17:12

Onze jaarlijkse Anjer actie is weer van start gegaan. Draag je harmonie Kunst Door Oefening een warm hart toe en wil je ons financieel ondersteunen, doneer dan via deze link. Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!(klik op de afbeelding om te kunnen doneren)

Bohemian Rhapsody (2011)

Stadsprocessie (2019)

Parcours (2018)