KDO

Harmonie KDO heeft als doel een bijdrage te leveren aan de harmoniemuziek in Maastricht. Ze probeert op een behoorlijk niveau muziek te maken die zowel het publiek als de leden zelf aanspreekt. KDO doet niet mee aan concoursen.

Harmonie KDO is daarom een korps dat vaak op allerlei verschillende momenten haar gezicht laat zien, zoals bv. bij concerten in de stad, optochten, serenades, maar ook bij serieuze aangelegenheden zoals processies en H. Missen. Daarnaast vindt KDO het leuk en uitdagend om met andere verenigingen (bv. muziekkorpsen of koren) op projectbasis samen te werken om tot een gezamenlijk optreden te komen.

Verder speelt gezelligheid een grote rol binnen KDO. Zo worden er ook vaker niet-muzikale activiteiten georganiseerd.

Daarnaast is KDO sinds 2002 zeer actief bezig met een leerlingenprogramma.
Er zijn contacten met de Aloysiusschool (binnenstad), OBS het Palet (Malberg) en de J.F. Kennedyschool (Belfort) gelegd en deze scholen worden dan ook 1 x per jaar bezocht. Deze actie heeft destijds geleid tot een jeugdgroep van ca. 25 leerlingen. Een groot deel van deze groep speelt inmiddels al een aantal jaren mee bij KDO.
Momenteel heeft KDO ongeveer 10 leerlingen die via de muziekschool les krijgen.
Ook bij de opleiding van de leerlingen zijn plezier in de muziek en gezelligheid en zeer belangrijk is. Daarom wordt er voor de leerlingen ook meerdere malen per jaar een niet-muzikale activiteit georganiseerd.

Iedereen die interesse heeft is altijd welkom bij onze vereniging, kom gerust eens kijken.

Laatste nieuws

donderdag, 23 September 2021 18:20

Ter afsluiting van Burendag op zaterdag 25 september brengt Harmonie Kunst Door Oefening om 16.15 uur een serenade bij de Huiskamer van Daalhof(aureliushof 160). Aansluitend volgt een muzikale rondgang door Daalhof-Noord. Wilt u deze sympathieke Harmonie steunen? Dat kan eenvoudig door de...

donderdag, 09 September 2021 17:43

Vanaf zondag 5 september t/m zaterdag 13 november kun je door het doen van boodschappen bij een willekeurige PLUS Supermarkt sparen voor Harmonie Kunst Door Oefening. Bij elke 10 euro aan boodschappen en bij geselecteerde actieproducten ontvang je een sponsorpunt in de vorm van een voucher met...

zaterdag, 24 July 2021 16:54

  Afgelopen donderdag 22 juli werd de nieuwe dirigent van harmonie Kunst Door Oefening gepresenteerd aan haar leden. Wij heten Bas Clabbers van harte welkom in ons midden en we verheugen ons op een mooie en lange samenwerking.Lees meer onder informatie > dirigent

dinsdag, 01 June 2021 17:12

Onze jaarlijkse Anjer actie is weer van start gegaan. Draag je harmonie Kunst Door Oefening een warm hart toe en wil je ons financieel ondersteunen, doneer dan via deze link. Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!(klik op de afbeelding om te kunnen doneren)

Bohemian Rhapsody (2011)

Stadsprocessie (2019)

Parcours (2018)