KDO

Harmonie KDO heeft als doel een bijdrage te leveren aan de harmoniemuziek in Maastricht. Ze probeert op een behoorlijk niveau muziek te maken die zowel het publiek als de leden zelf aanspreekt. KDO doet niet mee aan concoursen.

Harmonie KDO is daarom een korps dat vaak op allerlei verschillende momenten haar gezicht laat zien, zoals bv. bij concerten in de stad, optochten, serenades, maar ook bij serieuze aangelegenheden zoals processies en H. Missen. Daarnaast vindt KDO het leuk en uitdagend om met andere verenigingen (bv. muziekkorpsen of koren) op projectbasis samen te werken om tot een gezamenlijk optreden te komen.

Verder speelt gezelligheid een grote rol binnen KDO. Zo worden er ook vaker niet-muzikale activiteiten georganiseerd.

Daarnaast is KDO sinds 2002 zeer actief bezig met een leerlingenprogramma.
Er zijn contacten met de Aloysiusschool (binnenstad), OBS het Palet (Malberg) en de J.F. Kennedyschool (Belfort) gelegd en deze scholen worden dan ook 1 x per jaar bezocht. Deze actie heeft destijds geleid tot een jeugdgroep van ca. 25 leerlingen. Een groot deel van deze groep speelt inmiddels al een aantal jaren mee bij KDO.
Momenteel heeft KDO ongeveer 10 leerlingen die via de muziekschool les krijgen.
Ook bij de opleiding van de leerlingen zijn plezier in de muziek en gezelligheid en zeer belangrijk is. Daarom wordt er voor de leerlingen ook meerdere malen per jaar een niet-muzikale activiteit georganiseerd.

Iedereen die interesse heeft is altijd welkom bij onze vereniging, kom gerust eens kijken.

Laatste nieuws

dinsdag 01 June 2021

Onze jaarlijkse Anjer actie is weer van start gegaan. Draag je harmonie Kunst Door Oefening een warm hart toe en wil je ons financieel ondersteunen, doneer dan via deze link. Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!(klik op de afbeelding om te kunnen doneren)

woensdag 16 December 2020

Harmonie Kunst door Oefening, oftewel KDO, bestaat in 2021 120 jaar. Het muziekgezelschap viert dat jubileum op een nieuwe locatie. Al twee jaar heeft KDO de oude gymzaal van de Fons Olterdissenschool aan de Aureliushof op Daalhof in bezit en daar werkt men met man en macht om er een echte...

zaterdag 14 November 2020

Door de huidige COVID-19 pandemie zijn vele harmonieën, fanfares en andere culturele (amateur)gezelschappen genoodzaakt hun activiteiten op een lager pitje te zetten. Harmonie Kunst Door Oefening (KDO) wil echter traditiegetrouw haar jubilarissen huldigen in de St. Cecilia maand november. Dat...

zondag 06 September 2020

UPDATE: Inmiddels zijn wij in gesprek met diverse kandidaten. Harmonie Kunst Door Oefening Maastricht (KDO) zoekt per 1 februari 2021 een Dirigent(e) voor het harmonieorkest (m/v) Harmonie Kunst Door Oefening is een Maastrichtse muziekvereniging, opgericht in 1901 als een...

Bohemian Rhapsody (2011)

Stadsprocessie (2019)

Parcours (2018)