Harmonie KDO heeft als doel een bijdrage te leveren aan de harmoniemuziek in Maastricht. Ze probeert op een behoorlijk niveau muziek te maken die zowel het publiek als de leden zelf aanspreekt. KDO doet niet mee aan concoursen.

Harmonie KDO is daarom een korps dat vaak op allerlei verschillende momenten haar gezicht laat zien, zoals bv. bij concerten in de stad, optochten, serenades, maar ook bij serieuze aangelegenheden zoals processies en H. Missen. Daarnaast vindt KDO het leuk en uitdagend om met andere verenigingen (bv. muziekkorpsen of koren) op projectbasis samen te werken om tot een gezamenlijk optreden te komen.

Verder speelt gezelligheid een grote rol binnen KDO. Zo worden er ook vaker niet-muzikale activiteiten georganiseerd.

Daarnaast is KDO sinds 2002 zeer actief bezig met een leerlingenprogramma.
Er zijn contacten met de Aloysiusschool (binnenstad), OBS het Palet (Malberg) en de J.F. Kennedyschool (Belfort) gelegd en deze scholen worden dan ook 1 x per jaar bezocht. Deze actie heeft destijds geleid tot een jeugdgroep van ca. 25 leerlingen. Een groot deel van deze groep speelt inmiddels al een aantal jaren mee bij KDO.
Momenteel heeft KDO ongeveer 10 leerlingen die via de muziekschool les krijgen.
Ook bij de opleiding van de leerlingen zijn plezier in de muziek en gezelligheid en zeer belangrijk is. Daarom wordt er voor de leerlingen ook meerdere malen per jaar een niet-muzikale activiteit georganiseerd.

Iedereen die interesse heeft is altijd welkom bij onze vereniging, kom gerust eens kijken.