Vandaag zijn we een kijkje gaan nemen (op uitnodiging van de voorzitter François Pletsers) bij de nieuwe locatie van Harmonie Kunst Door Oefening Maastricht.

Zoals u waarschijnlijk wel al gelezen heeft gaat Harmonie Kunst Door Oefening verhuizen na Daalhof.
De Harmonie heeft de gymzaal van de voormalige Basisschool de Fons Olterdissen aangekocht.
Er word door vele eigen leden behoorlijk hard gewerkt, om deze nieuwe locatie gebruiksvriendelijk te maken voor de harmonie. Maar zeker ook voor de omwonenden die dan geen overlast hebben, als over een tijdje de eerste slagwerk klanken en de eerste noten gespeeld worden door het harmonieorkest.
Sloopwerkzaamheden en opbouw werkzaamheden nemen veel vrije tijd in bij de vele leden van de harmonie die allemaal bereid zijn om hun handen vuil te maken.
De animo is zelfs zo groot bij de leden, dat men soms moet zeggen "blief mèr thoes, want vendaog höbbe v'r genóg luij".
Ook voorzitter François Pletsers steekt de handen uit de mouwen om het puin van o.a. de afgebroken muren weg te brengen na de container.
De voorzitter vertelde over de plannen die de harmonie Kunst Door Oefening heeft met de zaal op Daalhof.
De ruimtes die men aan het maken zijn, waarvan één ruimte al bijna klaar is.
Dat is de ruimte waar o.a. de kasten met het muziek archief komt te staan en het slagwerkinstrumentarium.
Buiten dat men hard aan het werk is, staan de vele leden van de harmonie ook weer te springen om weer te mogen gaan musiceren.
De coronacrisis duurt al veel te lang.
Dat is toch ook wel waar veel muzikanten na uitkijken om weer te kunnen en mogen optreden.
Voor Harmonie Kunst Door Oefening Maastricht is het dit jaar extra zuur, omdat ze dit jaar hun 120 jarig jubileum hebben.
En dit tot op heden nog niet hebben kunnen vieren.

BronMestreechse Meziek Gezelsjappe HaFa/Maastrichtse Muziek Gezelschappen HaFa

Nieuwbouw nieuws

  • 04 April 2021
    Vandaag zijn we een kijkje gaan nemen (op uitnodiging van de voorzitter François Pletsers) bij de nieuwe locatie van Harmonie Kunst Door Oefening Maastricht. Zoals u waarschijnlijk wel al gelezen heeft gaat Harmonie Kunst Door Oefening verhuizen na Daalhof.De Harmonie heeft de gymzaal van de voormalige Basisschool de Fons Olterdissen aangekocht.Er word door vele eigen leden behoorlijk...

Locatie