KDO

UPDATE: Inmiddels zijn wij in gesprek met diverse kandidaten.

Harmonie Kunst Door Oefening Maastricht (KDO) zoekt per 1 februari 2021 een

Dirigent(e) voor het harmonieorkest (m/v)

Harmonie Kunst Door Oefening is een Maastrichtse muziekvereniging, opgericht in 1901 als een ontspanningsvereniging voor medewerkers van de voormalige Sphinx fabriek in de binnenstad van Maastricht. Tegenwoordig is harmonie Kunst Door Oefening een zelfstandige vereniging met circa 85 leden, bestaande uit een harmonieorkest, een drumband, een bestuur en een erebestuur.

Het harmonieorkest telt ongeveer 50 muzikanten waarvan het niveau varieert tussen HaFa A- en ruim D-niveau en speelt stukken van moeilijkheidsgraad 3 tot 5. De vaste repetitieavond van het harmonieorkest is op donderdagavond van 19:45 tot 21:45 uur.

Binnen onze harmonie vinden we het spelen op niveau belangrijk, maar stellen we het met plezier en in harmonie musiceren van aantrekkelijke muziek, voor zowel muzikanten als toehoorders, boven deelname aan (bonds‑) concoursen. Plezier en prestatie moeten als een prettige balans voelen.

Harmonie Kunst Door Oefening is prominent aanwezig binnen de Maastrichtse gemeenschap. Gemiddeld geeft de harmonie 6 tot 8 concerten per jaar, variërend van buitenconcerten tot ons jaarlijkse Kerstconcert, en neemt ze deel aan processies, de heiligdomsvaart, de reuzenstoet en diverse andere openbare gelegenheden. De harmonie zoekt steeds naar nieuwe mogelijkheden om zichzelf te presenteren, ook buiten de stad Maastricht. Hierbij wordt actief gezocht naar mogelijkheden tot samenwerking met andere verenigingen in de regio.

Harmonie Kunst Door Oefening is een vereniging waarin elk lid zich sociaal en muzikaal thuis voelt. Onze leden zijn zeer actief betrokken wat zich onder meer uit in de bouw van een nieuw eigen verenigingslokaal.

 

KDO

 

Wij verwachten dat onze nieuwe dirigent:

 • Enthousiast en vakkundigheid is en beschikt over een afgeronde conservatoriumopleiding HaFa Directie of een vergelijkbaar niveau;
 • Ruime ervaring heeft in het muzikaal leiden van harmonieën of fanfares;
 • Muzikaal motiverend en uitdagend is en muzikanten van diverse niveaus en verschillende leeftijden kan inspireren;
 • Didactisch en communicatief goed onderlegd is met een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Doelgericht en in overleg met bestuur en muziekcommissie naar geplande muzikale activiteiten kan toewerken;
 • Plaats neemt in de muziekcommissie van het orkest en daarin een adviserende rol speelt bij de keuze van repertoire dat past bij het niveau van het orkest;
 • Bereid is mee te denken over muzikale aspecten binnen het totale beleid van de vereniging;
 • Open staat voor projectmatige muzikale samenwerkingsverbanden met andere muziekverenigingen en koren;
 • Beschikbaar is voor repetities op donderdagavond van 19:45 tot 21:45 uur en voor geplande concerten.

 

Wij bieden onze nieuwe dirigent:

 • Een plek als dirigent bij één van de meest prominente muziekverenigingen in de stad Maastricht;
 • Een vereniging waarbij gemeenschapszin en kameraadschap centraal staan;
 • Muzikale uitvoeringen op mooie en aantrekkelijke locaties binnen en buiten Maastricht;
 • De mogelijkheid te groeien als dirigent en een breed repertoire uit te voeren;
 • Een freelanceovereenkomst tegen marktconform uurtarief op basis van kwalificaties en ervaring;

Sollicitaties in de vorm van minimaal een motivatie en cv kunnen vóór 25 september 2020 gericht worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 12 oktober 2020. Proefdirecties worden gepland tijdens de repetitieavonden in de maand november 2020.

Kijk voor meer informatie op deze website, of neem contact op met Dhr. F. Pletsers, voorzitter, telefoon 06-13041424 of email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Laatste nieuws

dinsdag 01 June 2021

Onze jaarlijkse Anjer actie is weer van start gegaan. Draag je harmonie Kunst Door Oefening een warm hart toe en wil je ons financieel ondersteunen, doneer dan via deze link. Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!(klik op de afbeelding om te kunnen doneren)

woensdag 16 December 2020

Harmonie Kunst door Oefening, oftewel KDO, bestaat in 2021 120 jaar. Het muziekgezelschap viert dat jubileum op een nieuwe locatie. Al twee jaar heeft KDO de oude gymzaal van de Fons Olterdissenschool aan de Aureliushof op Daalhof in bezit en daar werkt men met man en macht om er een echte...

zaterdag 14 November 2020

Door de huidige COVID-19 pandemie zijn vele harmonieën, fanfares en andere culturele (amateur)gezelschappen genoodzaakt hun activiteiten op een lager pitje te zetten. Harmonie Kunst Door Oefening (KDO) wil echter traditiegetrouw haar jubilarissen huldigen in de St. Cecilia maand november. Dat...

zondag 06 September 2020

UPDATE: Inmiddels zijn wij in gesprek met diverse kandidaten. Harmonie Kunst Door Oefening Maastricht (KDO) zoekt per 1 februari 2021 een Dirigent(e) voor het harmonieorkest (m/v) Harmonie Kunst Door Oefening is een Maastrichtse muziekvereniging, opgericht in 1901 als een...

Bohemian Rhapsody (2011)

Stadsprocessie (2019)

Parcours (2018)