KDO

UPDATE: Inmiddels zijn wij in gesprek met diverse kandidaten.

Harmonie Kunst Door Oefening Maastricht (KDO) zoekt per 1 februari 2021 een

Dirigent(e) voor het harmonieorkest (m/v)

Harmonie Kunst Door Oefening is een Maastrichtse muziekvereniging, opgericht in 1901 als een ontspanningsvereniging voor medewerkers van de voormalige Sphinx fabriek in de binnenstad van Maastricht. Tegenwoordig is harmonie Kunst Door Oefening een zelfstandige vereniging met circa 85 leden, bestaande uit een harmonieorkest, een drumband, een bestuur en een erebestuur.

Het harmonieorkest telt ongeveer 50 muzikanten waarvan het niveau varieert tussen HaFa A- en ruim D-niveau en speelt stukken van moeilijkheidsgraad 3 tot 5. De vaste repetitieavond van het harmonieorkest is op donderdagavond van 19:45 tot 21:45 uur.

Binnen onze harmonie vinden we het spelen op niveau belangrijk, maar stellen we het met plezier en in harmonie musiceren van aantrekkelijke muziek, voor zowel muzikanten als toehoorders, boven deelname aan (bonds‑) concoursen. Plezier en prestatie moeten als een prettige balans voelen.

Harmonie Kunst Door Oefening is prominent aanwezig binnen de Maastrichtse gemeenschap. Gemiddeld geeft de harmonie 6 tot 8 concerten per jaar, variërend van buitenconcerten tot ons jaarlijkse Kerstconcert, en neemt ze deel aan processies, de heiligdomsvaart, de reuzenstoet en diverse andere openbare gelegenheden. De harmonie zoekt steeds naar nieuwe mogelijkheden om zichzelf te presenteren, ook buiten de stad Maastricht. Hierbij wordt actief gezocht naar mogelijkheden tot samenwerking met andere verenigingen in de regio.

Harmonie Kunst Door Oefening is een vereniging waarin elk lid zich sociaal en muzikaal thuis voelt. Onze leden zijn zeer actief betrokken wat zich onder meer uit in de bouw van een nieuw eigen verenigingslokaal.

 

KDO

 

Wij verwachten dat onze nieuwe dirigent:

 • Enthousiast en vakkundigheid is en beschikt over een afgeronde conservatoriumopleiding HaFa Directie of een vergelijkbaar niveau;
 • Ruime ervaring heeft in het muzikaal leiden van harmonieën of fanfares;
 • Muzikaal motiverend en uitdagend is en muzikanten van diverse niveaus en verschillende leeftijden kan inspireren;
 • Didactisch en communicatief goed onderlegd is met een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Doelgericht en in overleg met bestuur en muziekcommissie naar geplande muzikale activiteiten kan toewerken;
 • Plaats neemt in de muziekcommissie van het orkest en daarin een adviserende rol speelt bij de keuze van repertoire dat past bij het niveau van het orkest;
 • Bereid is mee te denken over muzikale aspecten binnen het totale beleid van de vereniging;
 • Open staat voor projectmatige muzikale samenwerkingsverbanden met andere muziekverenigingen en koren;
 • Beschikbaar is voor repetities op donderdagavond van 19:45 tot 21:45 uur en voor geplande concerten.

 

Wij bieden onze nieuwe dirigent:

 • Een plek als dirigent bij één van de meest prominente muziekverenigingen in de stad Maastricht;
 • Een vereniging waarbij gemeenschapszin en kameraadschap centraal staan;
 • Muzikale uitvoeringen op mooie en aantrekkelijke locaties binnen en buiten Maastricht;
 • De mogelijkheid te groeien als dirigent en een breed repertoire uit te voeren;
 • Een freelanceovereenkomst tegen marktconform uurtarief op basis van kwalificaties en ervaring;

Sollicitaties in de vorm van minimaal een motivatie en cv kunnen vóór 25 september 2020 gericht worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 12 oktober 2020. Proefdirecties worden gepland tijdens de repetitieavonden in de maand november 2020.

Kijk voor meer informatie op deze website, of neem contact op met Dhr. F. Pletsers, voorzitter, telefoon 06-13041424 of email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Laatste nieuws

donderdag, 23 september 2021 18:20

Ter afsluiting van Burendag op zaterdag 25 september brengt Harmonie Kunst Door Oefening om 16.15 uur een serenade bij de Huiskamer van Daalhof(aureliushof 160). Aansluitend volgt een muzikale rondgang door Daalhof-Noord. Wilt u deze sympathieke Harmonie steunen? Dat kan eenvoudig door de...

donderdag, 09 september 2021 17:43

Vanaf zondag 5 september t/m zaterdag 13 november kun je door het doen van boodschappen bij een willekeurige PLUS Supermarkt sparen voor Harmonie Kunst Door Oefening. Bij elke 10 euro aan boodschappen en bij geselecteerde actieproducten ontvang je een sponsorpunt in de vorm van een voucher met...

zaterdag, 24 juli 2021 16:54

  Afgelopen donderdag 22 juli werd de nieuwe dirigent van harmonie Kunst Door Oefening gepresenteerd aan haar leden. Wij heten Bas Clabbers van harte welkom in ons midden en we verheugen ons op een mooie en lange samenwerking.Lees meer onder informatie > dirigent

dinsdag, 01 juni 2021 17:12

Onze jaarlijkse Anjer actie is weer van start gegaan. Draag je harmonie Kunst Door Oefening een warm hart toe en wil je ons financieel ondersteunen, doneer dan via deze link. Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!(klik op de afbeelding om te kunnen doneren)

Bohemian Rhapsody (2011)

Stadsprocessie (2019)

Parcours (2018)