Header phone

head07 1

Jubilarissen 2014 Harmonie KDODit jaar heeft KDO 5 jubilarissen. Zij worden gehuldigd tijdens het jaarlijkse Céciliafeest.

Jubilarissen 2014 Harmonie KDO

  • Simone Vroemen is 12,5 jaar lid van KDO en speelt klarinet.
  • Silvia Nouse (niet op de foto) is als dwarsfluitiste 12,5 jaar lid van KDO.
  • Rob Beckers is 25 jaar lid van KDO als tamboer en al enige jaren actief als bestuurslid.
  • Alt-saxofoniste Cindy Huskens is 25 jaar lid bij de LBM.
  • De tambour-majoor, Hans Frissen, is 40 jaar lid bij de LBM.

Van harte proficiat allemaal en nog vele muzikale jaren gewenst!

Op zondag 14 december 2014 organiseert Harmonie Kunst Door Oefening een Kerstconcert in samenwerking met de koren Canta Volare (www.cantavolare.nl) en 2ENJOY Vocal Group (www.2enjoy.us).

Het Kerstconcert begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Locatie: Koepelkerk, Heerderweg 3 te Maastricht.

De entree is gratis.

U bent allen van harte welkom om te genieten van deze unieke samenwerking!

Op 15 juni 2014 nam de drumband van KDO deel aan het DruMa-festival in Heer (Maastricht). De drumband liep mee in defilé en bracht enkele stukken ten gehore in de Koninklijke Harmoniezaal in Heer. Aan het einde van de middag maakte de jury haar uitslag bekend: Hans Frissen, de tambour-majoor van KDO, won de Tambour-Maitre prijs.

SAM 5613Nieuwe voorzitter en algemeen bestuurslid voor Harmonie Kunst Door Oefening

In februari 2014 gaf Jos Martin te kennen het voorzitterschap van Harmonie Kunst Door Oefening ter beschikking te stellen na 8 jaar voorzitter te zijn geweest. Het (ere)bestuur, leden en senaat van Harmonie Kunst Door Oefening zijn Jos Martin dankbaar voor zijn inzet voor de harmonie.

Na een zoektocht van enkele maanden heeft de harmonie Jim Janssen als haar nieuwe voorzitter kunnen installeren op 3 juli 2014. Jim Janssen speelt geen instrument bij KDO, maar is nauw betrokken vanwege het feit dat zijn twee zoons allebei bij KDO spelen (tamboer en trompet). 

Op dezelfde avond werd John Paulissen geinstalleerd als nieuw algemeen bestuurslid. John Paulissen speelt al meer dan 25 jaar bij KDO. Ook zijn twee kinderen zijn allebei lid (slagwerk en klarinet).

Wij wensen hen beiden veel succes en vooral ook veel plezier met hun nieuwe taak!

 Kruusweeg

Kruusweeg

Vanuit de pandtuin van de Sint Servaas vertrokt een stoet die de Mestreechse Kruusweeg vormt. De Goede Vrijdag rondgang trok door de binnenstad van Maastricht van de Sint Servaasbasiliek eerst naar de Onze Lieve Vrouwebasliek. Van daaruit ging de tocht naar de Sint Martinuskerk.

Dat is de thuishaven van de alom in de regio bekende Zwarte Christus. Het notenhouten kruisbeeld stamt waarschijnlijk uit de eerste helft van de 13e eeuw. In de ommegang liepen behalve de drumband van KDO, de dragers van de Zwarte Christus van Wyck ook andere dragersgildes en diverse Maastrichtse verenigingen zoals Segura en de D.D. Stadsschutterij.

Oet de gezet

Oet de gezet

02-01-2017

Dagblad De Limburger
DruMa 2017

DruMa 2017

Op zondag 25 juni is de Drumband van KDO uitgeroepen tot winnaar in de derde divisie tijdens het districtsfestival van de Limburgse bond tamboerkorpsen in Borgharen.

Repetities

Harmonie orkest
Donderdag: 19:45-21:45 uur
Leerlingorkest
Donderdagavond 18.45-19.15 uur (even weken)
Drumband
Vrijdag: 20:00 - 22:00 uur
Adres
Gentiaanstraat 1

Contact

Postadres
Neptunushof 10, 6215 XV, Maastricht
Telefoon
043 3474595
E-mail
info@kunstdooroefening.nl