Header phone

head07 1

kruusweegOp vrijdagavond 29 maart 2013 trok voor de eerste keer de kruiswegprocessie door de binnenstad van Maastricht.

De drumband van KDO nam deel aan deze processie en speelde een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde mars.

Gestart werd vanaf de St Martinuskerk in Wijck. Via de Sint Servaasbrug, Maastrichter Brugstraat en Wolfstraat trok de stoet, waarbij 13 schilderijen van de Belgische kunstenaar Kamagurka en een aantal klassieke staties uit de kerk zelf en het Zwarte Kruis van Wijck werden meegedragen, naar het Onze Lieve Vrouweplein waar alle deelnemers zich opstelden en waar de staties aan het inmiddels toegestroomde publiek getoond werden.

Na muziek en gezang dankte Pastoor Kurris alle aanwezigen en gaf aan dat de opzet (een kleinschalig evenement) zeker geslaagd was.

jubilarissenIn 2013 had KDO 4 jubilarissen die allen hun steentje hebben bijgedragen aan het succes van KDO.

  • Patrick Limpens
  • Renaldo Fraiquin
  • Ronnie Grootaars
  • Fred Hitz


Op 5 april waren Jos Martin en Fred Hitz te gast in het programma "Het geluid van Maastricht" op Maastricht FM.

Het intervieuw is hieronder nogmaals te beluisteren.

 

SAM 3924Op 23 juni 2013 nam de drumband van KDO deel aan het DruMa-festval in Borgharen. De stukken Long John en Capricorn, beiden van componist Charles van Zanten, werden gespeeld en beoordeeld door een jury. Daarna liep de drumband mee in het defilé.

De drumband behaalde de 3de prijs! Een geweldige prestatie! Proificiat!


fotoOp zondagmiddag 7 april 2013 gaf KDO haar eerste concert van het nieuwe seizoen in verpleeghuis Klevarie. Zowel de drumband als het harmonieorkest brachten een nieuw repertoire ten gehore. De bewoners van Klevarie, bezoekers en vrijwilligers  waren talrijk aanwezig. Het was een geslaagde start van het nieuwe seizoen.

 

  

Kruusweeg

Kruusweeg

Vanuit de pandtuin van de Sint Servaas vertrokt een stoet die de Mestreechse Kruusweeg vormt. De Goede Vrijdag rondgang trok door de binnenstad van Maastricht van de Sint Servaasbasiliek eerst naar de Onze Lieve Vrouwebasliek. Van daaruit ging de tocht naar de Sint Martinuskerk.

Dat is de thuishaven van de alom in de regio bekende Zwarte Christus. Het notenhouten kruisbeeld stamt waarschijnlijk uit de eerste helft van de 13e eeuw. In de ommegang liepen behalve de drumband van KDO, de dragers van de Zwarte Christus van Wyck ook andere dragersgildes en diverse Maastrichtse verenigingen zoals Segura en de D.D. Stadsschutterij.

Oet de gezet

Oet de gezet

02-01-2017

Dagblad De Limburger
DruMa 2017

DruMa 2017

Op zondag 25 juni is de Drumband van KDO uitgeroepen tot winnaar in de derde divisie tijdens het districtsfestival van de Limburgse bond tamboerkorpsen in Borgharen.

Repetities

Harmonie orkest
Donderdag: 19:45-21:45 uur
Leerlingorkest
Donderdagavond 18.45-19.15 uur (even weken)
Drumband
Vrijdag: 20:00 - 22:00 uur
Adres
Gentiaanstraat 1

Contact

Postadres
Neptunushof 10, 6215 XV, Maastricht
Telefoon
043 3474595
E-mail
info@kunstdooroefening.nl