Header phone

head01

leerlingen kdoHarmonie KDO is sinds 2002 zeer actief bezig met leerlingenwerving om haar toekomst veilig te stellen. Er zijn contacten met de Aloysiusschool (centrum), OBS Het Palet, BS Markus en de J.F.Kennedy-school(Belfort). Op deze scholen verzorgt KDO speciale muzieklessen voor de groep 5, waarover de kinderen zeer enthousiast zijn.

Op dit moment heeft KDO 10 leerlingen. Lang niet slecht, maar uiteraard is er altijd behoefte aan meer leerlingen dus hier zal de komende tijd nog veel energie in gestoken worden.
KDO streeft ernaar om leerlingen al in een zeer vroeg stadium samen muziek te laten maken, wat zowel de muzikaliteit als de gezelligheid ten goede komt. Daarnaast wordt getracht om de leerlingen binnen een termijn van ca. 2 jaar zover te krijgen dat ze al mee kunnen doen bij de harmonie.
Ook het sociale aspect staat bij de jeugd van KDO hoog in het vaandel. Zo worden er een paar keer per jaar speciale activiteiten voor de jeugd georganiseerd, zoals bijv. een uitstapje naar Bokrijk of een voorspeelmiddag.

Kruusweeg

Kruusweeg

Vanuit de pandtuin van de Sint Servaas vertrokt een stoet die de Mestreechse Kruusweeg vormt. De Goede Vrijdag rondgang trok door de binnenstad van Maastricht van de Sint Servaasbasiliek eerst naar de Onze Lieve Vrouwebasliek. Van daaruit ging de tocht naar de Sint Martinuskerk.

Dat is de thuishaven van de alom in de regio bekende Zwarte Christus. Het notenhouten kruisbeeld stamt waarschijnlijk uit de eerste helft van de 13e eeuw. In de ommegang liepen behalve de drumband van KDO, de dragers van de Zwarte Christus van Wyck ook andere dragersgildes en diverse Maastrichtse verenigingen zoals Segura en de D.D. Stadsschutterij.

Oet de gezet

Oet de gezet

02-01-2017

Dagblad De Limburger
DruMa 2017

DruMa 2017

Op zondag 25 juni is de Drumband van KDO uitgeroepen tot winnaar in de derde divisie tijdens het districtsfestival van de Limburgse bond tamboerkorpsen in Borgharen.

Repetities

Harmonie orkest
Donderdag: 19:45-21:45 uur
Leerlingorkest
Donderdagavond 18.45-19.15 uur (even weken)
Drumband
Vrijdag: 20:00 - 22:00 uur
Adres
Gentiaanstraat 1

Contact

Postadres
Neptunushof 10, 6215 XV, Maastricht
Telefoon
043 3474595
E-mail
info@kunstdooroefening.nl