Header phone

head01

Kunst door oefening drumbandinstructeur fredFred Hitz is geen onbekende voor KDO. Als zoon van de oude tambour-maître Frans Hitz kwam hij al op jonge leeftijd bij de drumband van KDO, waar hij vervolgens meer dan 25 jaar lid bleef als tamboer. Zijn diploma voor instructeur slagwerk gehaalde hij na 11 jaar studie aan de muziekschool te Maastricht.

Als instructeur heeft Fred bij diverse drumbands ervaring opgedaan. Hij begon op zijn 16 e als instructeur van Klaroen en Tamboerkorps St. Jan uit Heer, waar hij ruim 5 jaar instructeur geweest is.
Verder is hij instructeur geweest van de Drumband van De Heeg (nu Eurodrumband) en voor korte tijd ook bij KDO, na het overlijden van Jo Stijns. Vanaf 2004 is Fred instructeur bij de Jeugddrumband WVV 28.
Sinds augustus 2012 is Fred Hitz instructeur van de drumband van KDO.

Kruusweeg

Kruusweeg

Vanuit de pandtuin van de Sint Servaas vertrokt een stoet die de Mestreechse Kruusweeg vormt. De Goede Vrijdag rondgang trok door de binnenstad van Maastricht van de Sint Servaasbasiliek eerst naar de Onze Lieve Vrouwebasliek. Van daaruit ging de tocht naar de Sint Martinuskerk.

Dat is de thuishaven van de alom in de regio bekende Zwarte Christus. Het notenhouten kruisbeeld stamt waarschijnlijk uit de eerste helft van de 13e eeuw. In de ommegang liepen behalve de drumband van KDO, de dragers van de Zwarte Christus van Wyck ook andere dragersgildes en diverse Maastrichtse verenigingen zoals Segura en de D.D. Stadsschutterij.

Oet de gezet

Oet de gezet

02-01-2017

Dagblad De Limburger
DruMa 2017

DruMa 2017

Op zondag 25 juni is de Drumband van KDO uitgeroepen tot winnaar in de derde divisie tijdens het districtsfestival van de Limburgse bond tamboerkorpsen in Borgharen.

Repetities

Harmonie orkest
Donderdag: 19:45-21:45 uur
Leerlingorkest
Donderdagavond 18.45-19.15 uur (even weken)
Drumband
Vrijdag: 20:00 - 22:00 uur
Adres
Gentiaanstraat 1

Contact

Postadres
Neptunushof 10, 6215 XV, Maastricht
Telefoon
043 3474595
E-mail
info@kunstdooroefening.nl