Header phone

head01

Harmonie KDO heeft als doel een bijdrage te leveren aan de harmoniemuziek in Maastricht. Ze probeert op een behoorlijk niveau muziek te maken die zowel het publiek als de leden zelf aanspreekt. KDO doet niet mee aan concoursen.

Harmonie KDO is daarom een korps dat vaak op allerlei verschillende momenten haar gezicht laat zien, zoals bv. bij concerten in de stad, optochten, serenades, maar ook bij serieuze aangelegenheden zoals processies en H. Missen. Daarnaast vindt KDO het leuk en uitdagend om met andere verenigingen (bv. muziekkorpsen of koren) op projectbasis samen te werken om tot een gezamenlijk optreden te komen.

Verder speelt gezelligheid een grote rol binnen KDO. Zo worden er ook vaker niet-muzikale activiteiten georganiseerd.

Daarnaast is KDO sinds 2002 zeer actief bezig met een leerlingenprogramma.
Er zijn contacten met de Aloysiusschool (binnenstad), OBS het Palet (Malberg) en de J.F. Kennedyschool (Belfort) gelegd en deze scholen worden dan ook 1 x per jaar bezocht. Deze actie heeft destijds geleid tot een jeugdgroep van ca. 25 leerlingen. Een groot deel van deze groep speelt inmiddels al een aantal jaren mee bij KDO.
Momenteel heeft KDO ongeveer 10 leerlingen die via de muziekschool les krijgen.
Ook bij de opleiding van de leerlingen zijn plezier in de muziek en gezelligheid en zeer belangrijk is. Daarom wordt er voor de leerlingen ook meerdere malen per jaar een niet-muzikale activiteit georganiseerd.

Iedereen die interesse heeft is altijd welkom bij onze vereniging, kom gerust eens kijken.

Kruusweeg

Kruusweeg

Vanuit de pandtuin van de Sint Servaas vertrokt een stoet die de Mestreechse Kruusweeg vormt. De Goede Vrijdag rondgang trok door de binnenstad van Maastricht van de Sint Servaasbasiliek eerst naar de Onze Lieve Vrouwebasliek. Van daaruit ging de tocht naar de Sint Martinuskerk.

Dat is de thuishaven van de alom in de regio bekende Zwarte Christus. Het notenhouten kruisbeeld stamt waarschijnlijk uit de eerste helft van de 13e eeuw. In de ommegang liepen behalve de drumband van KDO, de dragers van de Zwarte Christus van Wyck ook andere dragersgildes en diverse Maastrichtse verenigingen zoals Segura en de D.D. Stadsschutterij.

Oet de gezet

Oet de gezet

02-01-2017

Dagblad De Limburger
DruMa 2017

DruMa 2017

Op zondag 25 juni is de Drumband van KDO uitgeroepen tot winnaar in de derde divisie tijdens het districtsfestival van de Limburgse bond tamboerkorpsen in Borgharen.

Repetities

Harmonie orkest
Donderdag: 19:45-21:45 uur
Leerlingorkest
Donderdagavond 18.45-19.15 uur (even weken)
Drumband
Vrijdag: 20:00 - 22:00 uur
Adres
Gentiaanstraat 1

Contact

Postadres
Neptunushof 10, 6215 XV, Maastricht
Telefoon
043 3474595
E-mail
info@kunstdooroefening.nl