Header phone

head07 1

Op 20 december 2015 gaf Harmonie Kunst Door Oefening een Kerstconcert in de Onze Lieve Vrouwe Baseliek. Naast stukken als “The Holy City” en “Christmas Dance Party” stonden ook “White Christmas” en “Rudolph, the red nosed reindeer" op het programma. Aansluitend begeleidde harmonie KDO de jaarlijkse ‘Kerstzang met 1000 Stemmen’ voorgegaan door Pastoor Kurris.

Meer informatie en foto's op de website van GEZiEN

Op zondag 13 december 2015 organiseert Harmonie Kunst Door Oefening (KDO) een Kerstconcert in samenwerking met organist Rob Waltmans in de Koepelkerk te Maastricht. Aanleiding voor deze unieke samenwerking is de in gebruik name van een nieuw (electronisch) orgel in deze kerk.

Voor dit Kerstconcert is een divers programma samengesteld. Muziek zal gemaakt worden door een klarinetensemble en een kopenensemble, samengesteld uit leden van harmonie KDO, solostukken door Rob Waltmans op orgel en uiteraard diverse kerstmelodieen uitgevoerd door Harmonie KDO o.l.v. Txemi Etxebarria. Daarnaast wordt er nog een Kerstverhaal verteld en kan het publiek met enkele Kerstliederen meezingen.

U wordt van harte uitgenodigd om van deze unieke samenwerking te komen genieten.

Locatie: Koepelkerk te Maastricht

Aanvang: 15.00 uur

 
 
GEZiEN: Tekst en foto: Fabienne Kengen (12-8-2015)
 
drumband KDOHet begrip Harmonie komt van het Griekse 'harmottoo'. Het kan vele betekenissen hebben maar het woord samenvoegen is waar het eigenlijk op neer komt. Harmonie Kunst Door Oefening (KDO) uit Maastricht is zo´n harmonie waarbij samenvoeging hoog in het vaandel staat. Ze doen niet aan concoursen maar wel aan een behoorlijk niveau muziek maken, gezelligheid en enthousiasme. Dit alles onder het bezielende oog van het bestuur en de momenteel maar liefst ruim honderd leden.
 

GEZiEN: door: LAURENS BOUVRIE

562cc6812e77302adc000010In Auditorium II van het MECC leverde Harmonie Kunst Door Oefening (KDO) zaterdagavond een themaconcert af om van te smullen. Het muziekgezelschap onder leiding van Spaanse dirigent Txemi Etxebarrria wist het publiek een complete voorstelling lang te boeien met Original Sound Tracks. Muziek van films van allerhande soorten en generaties kwamen aan bod en werden met verve gebracht. Zo bracht Anouk Lümpens (klarinet) (foto) het publiek in vervoering met haar solopartij van de door John Williams soundtrack van het oorlogsdrama Schindler’s List (Steven Spielberg).


KUNST DOOR OEFENING KDO MAASTRICHT HARMONIE 5Hij staat er enigszins beduusd bij. In het Maastrichts gezegd: verpópzak. Frans Hitz kreeg dinsdagavond voor zijn flatje aan de Bloemenweg een heuse serenade van zijn Kunst Door Oefening. Het muziekgezelschap, met de prachtige mutsen waarop de Maastrichtse ster prijkt, brengt de oud-tambour-maître van de harmonie niet zomaar een ode. Op 29 april 1955 wordt Hitz lid van KDO. Zes decennia later is hij nog steeds van de partij.

Kruusweeg

Kruusweeg

Vanuit de pandtuin van de Sint Servaas vertrokt een stoet die de Mestreechse Kruusweeg vormt. De Goede Vrijdag rondgang trok door de binnenstad van Maastricht van de Sint Servaasbasiliek eerst naar de Onze Lieve Vrouwebasliek. Van daaruit ging de tocht naar de Sint Martinuskerk.

Dat is de thuishaven van de alom in de regio bekende Zwarte Christus. Het notenhouten kruisbeeld stamt waarschijnlijk uit de eerste helft van de 13e eeuw. In de ommegang liepen behalve de drumband van KDO, de dragers van de Zwarte Christus van Wyck ook andere dragersgildes en diverse Maastrichtse verenigingen zoals Segura en de D.D. Stadsschutterij.

Oet de gezet

Oet de gezet

02-01-2017

Dagblad De Limburger
DruMa 2017

DruMa 2017

Op zondag 25 juni is de Drumband van KDO uitgeroepen tot winnaar in de derde divisie tijdens het districtsfestival van de Limburgse bond tamboerkorpsen in Borgharen.

Repetities

Harmonie orkest
Donderdag: 19:45-21:45 uur
Leerlingorkest
Donderdagavond 18.45-19.15 uur (even weken)
Drumband
Vrijdag: 20:00 - 22:00 uur
Adres
Gentiaanstraat 1

Contact

Postadres
Neptunushof 10, 6215 XV, Maastricht
Telefoon
043 3474595
E-mail
info@kunstdooroefening.nl